schaatsen op natuurijs

Contact Me

schaatsen in het nieuwe jaar

We zijn weer een mooi nieuw jaar in gegaan. Nadat de mist in het hoofd is opgetrokken zien wij door de ramen een lekker zonnetje. Dit jaar geen geen kleine mannetjes met een hamer die daarboven de aandacht opeisten. En dat bevalt me goed moet ik zeggen.

De weg naar flevonice is snel gevonden om lekker een paar baantjes te schaatsen. En ik was niet de enige die op dit idee is gekomen. Het is gezellig druk met gezinnen met kinderen maar er zijn ook een paar actieve schaatsers die de gang er behoorlijk in hebben. de speeltuin is druk en de ijs-glijbaan wordt goed gebruikt. Vrolijkheid en plezier op elk gezicht waar je maar kijkt.

foto album schaatsen op flevonice

De laatste weken van het jaar zijn we lekker druk op het werk geweest maar is het schaatsen er een paar weken bij ingeschoten. Dan is het vandaag met het zonnetje even extra lekker genieten. De inwendige mens verwend met een spaghetti bolognese en nog lekker een paar rondjes schaatsen. Tot slot de thuisreis aanvaard en op de weg terug naar huis denk ik.

Wat zijn we het jaar toch lekker begonnen.

flevonice en wiperboard

Als schaatsliefhebber ben ik natuurlijk blij dat flevonice weer open is. Het weekend hebben we gewerkt en maandag was het dan zo ver. Op naar flevonice en de seizoenspas opgehaald. Bij binnenkomst valt het gelijk op dat het er gezellig uit ziet. Het is me gelijk duidelijk dat dit enthousiaste mensen zijn die er wat moois van willen maken. Linksaf naar de ijsbaan en je komt nu langs een schaatswinkel. Slim en handig, flevonice pakt dit nu mooi mee en op het eerste gezicht is veel op schaatsgebied te verkrijgen. De volgende keer zal ik het nog eens beter bekijken. Nu was de gemoedstoestand zo dat we gelijk door zijn gegaan naar het ijs.

De donderdag ervoor heb ik me verwent met nieuwe schaatsen. De wiperboards van m & m uit vorden. Ik moest toevallig in Lochem zijn en heb het dus gecombineerd. Met de free-skates die ik heb is ook helemaal niets mis en ook hier ben ik erg tevreden over maar... De wiperboard is tot dusver uniek in zijn soort. Een mooi aluminium plateau in de vorm van een ruitenwisser met een volgens mij cnc gevreest klapmechanisme met een naaldlager en veren die er voor zorgt dat de schaats echt terug klapt. En het ijzer dat er in zit is van pm (poedermetallurgie) staal met een hardheid van 64 HRC (Hardness Rockwell C-schaal). Het voordeel is dat het lekker lang scherp blijft. Het nadeel is dat het snel roest. Gelijk goed droogmaken na het schaatsen is dus een must.

De eerste slagen op het ijs voelen gelijk goed. Heel natuurlijk en je merkt gelijk dat de schaats goed terug klapt. Net weer een stukje beter en fijner dan de versie ”kluunschaats” hiervoor. Vooral de wat sportievere schaatser merkt het verschil en zal er voordeel bij hebben. Ik kan het iedereen aanraden. Met een grote glimlach het eerste rondje gereden. De baan is ingekort van 5 naar 3 kilometer. Wat mij betreft geen probleem en nog steeds een mooi rondje. Iedereen snapt denk ik wel dat het heel wat energie kost en als het nu wel rendabel word prima. Mij zullen ze hier weer veel zien.

Afgelopen zomer hebben we niet gesport en dus hebben we het rustig aan gedaan. Lekker toeren en genieten en na 10 rondjes verstandig geweest. Rustig opbouwen en dan komt het wel goed. We hebben de weissensee dit jaar weer in de planning na vorig jaar niet te zijn geweest.

Na het schaatsen toch ook wel een beetje trek gekregen. Naar binnen gegaan en een spaghetti bolognese besteld. De spaghetti heeft mij positief verast, erg lekker. Het wordt geserveerd in een kartonnen bakje maar je krijgt er wel normaal bestek bij. De inrichting is gezellig en niets mis mee. Hier ga ik vaker een hapje eten!!!

Ook nog even bij het ijskarten gekeken. Mooi spektakel en mooie aanvulling op het geheel. Het is mij wel duidelijk dat er opnieuw goed over bepaalde zaken is nagedacht met een beter verdienmodel naar een duurzame toekomst met allemaal winnaars. Nieuwe start, frisse wind helemaal top.

flevonice weer open

We wisten het natuurlijk al een tijdje maar flevonice gaat de komende winter weer open. De ijsbaan is ingekort tot 3 kilometer, er is een nieuw logo, een nieuwe website, nieuwe faciliteiten en een ijskartbaan. Dit klink natuurlijk allemaal als muziek in onze oren. En nog beter nieuws is dat er een voorverkoop actie is voor een seizoenstoegangskaart en dat voor maar € 87,50 waar je natuurlijk helemaal niets van mag zeggen. De gemiddelde contributie voor een sportvereniging of sportschool is duurder.

Ook staan de eerste schaatstoertochten alweer geplant. Wij hebben ze alvast op onze schaatskalender gezet.
Flevonice schaatstoertocht 1 op 14-12-2013
Flevonice schaatstoertocht 2 op 11-1-2014
Flevonice schaatstoertocht 3 op 15-2-2014

Medio november gaat de schaatsbaan weer open en natuurlijk zijn we dan weer van de partij.