schaatsen op natuurijs

Contact Me

De blokzijlermeren tocht

Weer een lekker stukje geschaatst vandaag. Eerst de Blokzijlermeren tocht en daarna de belterwiede tocht. Ik dacht we zijn er nu toch, er ligt nu ijs en het is nu net na de middag al wat rustiger op het ijs.

De ochtend begon dus in Blokzijl. Bij het parkeren van de auto’s dacht ik „wat een auto’s”. Nu dus op het ergste voorbereid viel de drukte me toch nog mee. Echt genieten, mooi zwart ijs op de meren, gezellige koek en zopie maar wel even door de wieden ploegen. Maar dit hoort er eigenlijk toch ook wel een beetje bij.

Één van de jeugdige schaatsers hoorde ik tegen haar moeder zeggen „die man schaatst op houten schaatsen.” Mooi hé dacht ik bij me zelf. Dat zijn de „echte.” Zelf schaats ik al een tijdje op free-skates en dat bevalt goed. geen zere voeten en lekker warm.

Na de Blokzijlermeren naar de Belterwiede tocht gereden en wat ik zal beviel me. Gezellig maar niet te druk en ook hier een mooi rondje geschaatst.

foto’s Blokzijlermeren tocht
schaatsroute blokzijlermeren tocht

Van de Belterwiede volgt nog.Plezier in schaatsen op natuurijs.

Elke keer als het vriest gaat het hartje sneller kloppen. De weerberichten extra vaak in de gaten houden en kijken als er al ergens geschaatst kan worden. Overal zoeken op het net of er nog ergens nieuws is en waar er geschaatst kan worden. Niets mooier dan dat en niets mooier dan de natuur in met alle bijbehorende natuurelementen. De schaatsen moeten natuurlijk goed voor elkaar om zere en koude voeten te voorkomen en houd het schaatsen leuk. Goede schaatskleding is natuurlijk ook handig en gelukkig is in elk budget veel te verkrijgen. Nu het natuurijs nog en dat is in ons landje lang niet altijd een zekerheid. Er zijn zelfs jaren dat er helemaal niet op natuurijs geschaatst kan worden. Gelukkig hebben we de laatste jaren veel toertochten op natuurijs kunnen rijden. Deze passie en dit plezier heeft er voor gezorgd om deze site te beginnen. Dit voor en door schaatsers zonder commerciële bijbedoelingen. Maar puur voor de hobby en het plezier wat velen van ons aan het schaatsen beleven. Vandaar schaatsen op natuurijs.