schaatsen op natuurijs

Contact Me
steattemermartocht

De sleatemermartocht

Na een paar schaats toertochten in de kop van Overijssel zijn we gisteren wat verder gereden naar het mooie Friesland. De provincie waar Thialf staat en de elfstedentocht wordt verreden. Tien voor tien kom ik sloten binnen gereden. Alles is wat minder hectisch dan de schaatstoertochten in de dagen ervoor.

Vriendelijk worden we naar een parkeerplaats gewezen en kunnen we gelijk het ijs op. Volgens de organisatie hoeven we niet eerst ons kaartje in het pannekoekenhuis te halen maar kunnen we gelijk het ijs op en iets verder links bij een tent/stempelpost terecht. Goed georganiseerd en gecommuniceerd.

Na een paar lange schaats slagen is het mij al gelijk duidelijk dat hier het mooiste ijs ligt van alle toertochten van de laatste paar dagen. Echt genieten nu het nog even kan. Er staat wel wat wind maar even flink met de kop in de wind hoort toch ook bij het schaatsen.

De ronde was overigens geen 30 maar 18 kilometer lang. De route heeft de ijsvereniging iets ingekort omdat het ijs toch niet sterk genoeg was. Af en toe hoorde je in de verte een diepe doffe knal waarschijnlijk veroorzaakt door alle schaatsers op het ijs. Ik denk dus een goede keuze wand veiligheid boven alles.

Het zit er weer op een paar fantastische schaatsdagen. Nu even flinke dooi en verwachten het niet meer maar hopen nog op een toetje in de vorm van een paar schaatsdagen.