schaatsen op natuurijs

Contact Me

flevonice en wiperboard

Als schaatsliefhebber ben ik natuurlijk blij dat flevonice weer open is. Het weekend hebben we gewerkt en maandag was het dan zo ver. Op naar flevonice en de seizoenspas opgehaald. Bij binnenkomst valt het gelijk op dat het er gezellig uit ziet. Het is me gelijk duidelijk dat dit enthousiaste mensen zijn die er wat moois van willen maken. Linksaf naar de ijsbaan en je komt nu langs een schaatswinkel. Slim en handig, flevonice pakt dit nu mooi mee en op het eerste gezicht is veel op schaatsgebied te verkrijgen. De volgende keer zal ik het nog eens beter bekijken. Nu was de gemoedstoestand zo dat we gelijk door zijn gegaan naar het ijs.

De donderdag ervoor heb ik me verwent met nieuwe schaatsen. De wiperboards van m & m uit vorden. Ik moest toevallig in Lochem zijn en heb het dus gecombineerd. Met de free-skates die ik heb is ook helemaal niets mis en ook hier ben ik erg tevreden over maar... De wiperboard is tot dusver uniek in zijn soort. Een mooi aluminium plateau in de vorm van een ruitenwisser met een volgens mij cnc gevreest klapmechanisme met een naaldlager en veren die er voor zorgt dat de schaats echt terug klapt. En het ijzer dat er in zit is van pm (poedermetallurgie) staal met een hardheid van 64 HRC (Hardness Rockwell C-schaal). Het voordeel is dat het lekker lang scherp blijft. Het nadeel is dat het snel roest. Gelijk goed droogmaken na het schaatsen is dus een must.

De eerste slagen op het ijs voelen gelijk goed. Heel natuurlijk en je merkt gelijk dat de schaats goed terug klapt. Net weer een stukje beter en fijner dan de versie ”kluunschaats” hiervoor. Vooral de wat sportievere schaatser merkt het verschil en zal er voordeel bij hebben. Ik kan het iedereen aanraden. Met een grote glimlach het eerste rondje gereden. De baan is ingekort van 5 naar 3 kilometer. Wat mij betreft geen probleem en nog steeds een mooi rondje. Iedereen snapt denk ik wel dat het heel wat energie kost en als het nu wel rendabel word prima. Mij zullen ze hier weer veel zien.

Afgelopen zomer hebben we niet gesport en dus hebben we het rustig aan gedaan. Lekker toeren en genieten en na 10 rondjes verstandig geweest. Rustig opbouwen en dan komt het wel goed. We hebben de weissensee dit jaar weer in de planning na vorig jaar niet te zijn geweest.

Na het schaatsen toch ook wel een beetje trek gekregen. Naar binnen gegaan en een spaghetti bolognese besteld. De spaghetti heeft mij positief verast, erg lekker. Het wordt geserveerd in een kartonnen bakje maar je krijgt er wel normaal bestek bij. De inrichting is gezellig en niets mis mee. Hier ga ik vaker een hapje eten!!!

Ook nog even bij het ijskarten gekeken. Mooi spektakel en mooie aanvulling op het geheel. Het is mij wel duidelijk dat er opnieuw goed over bepaalde zaken is nagedacht met een beter verdienmodel naar een duurzame toekomst met allemaal winnaars. Nieuwe start, frisse wind helemaal top.